вторник, 12 май 2020 г.

Най-ефективните масла срещу целулит !Топло време отново идва, неизбежно ще носим шорти и дрехи, за да изложим телата си, разбира се, трябва да направим всичко възможно, за да направим визията приятна и кожата да се чувства добре. Написах много статии за мазнините и знаете, че ще напишем още програми против мазнини, които може да доведе до добри резултати, но винаги мисля, че трябва да се добави и подобри още нещо.

Знаете, че целулитът е най-ефективен, когато се атакува по всякакъв възможен начин - тренировки, хранене, антицелулитна козметика и процедури.

В тази статия ще ви представя най-ефективното етерично масло срещу целулит, което е добре включено в нашата програма. Това е прост и лесен за употреба инструмент, Най-хубавото е, че тези масла са напълно естествени и безопасни за употреба.

Етеричните масла са едно от най-зрелите природни средства за подобряване на кожните състояния (включително образуване на целулит). Те също така често се използват за намаляване на нарушенията на съня, стрес и други фактори, които могат да играят роля при образуването на мазнини.

Тези масла са известни и като вещества, които спомагат за балансирането на хормоните и намаляват задържането на вода. В допълнение, висококачествените етерични масла могат да премахнат токсините от тялото и да подобрят кръвообращението.

Маслото от хвнойна.Това е мощно етерично масло, което премахва токсините от тялото, намалява задържането на течности и подобрява кръвообращението. Комбинацията от тези елементи ще помогне да се намали появата на целулит. След разреждане на чисто етерично масло с базови масла като бадемово, жожоба или кокосово масло, масажирайте два пъти на ден върху засегнатата зона. Алтернативно, няколко капки от това масло могат да се добавят към релаксираща вана.

Маслото от евкалипт.Евкалиптовото етерично масло има антибактериални и антисептични свойства, може да намали мускулните и ставни болки, а също така може да омекоти и овлажни кожата.Най-добрият начин да използвате евкалиптово масло за лечение на целулит е да го комбинирате с други етерични масла като хвойна, розмарин и кедър. Това ще осигури най-ефективното лечение на целулита. Как да използвате евкалиптово масло като естествено лекарство за мазнини: Смесете 2-3 капки евкалиптово масло (+ хвойна, розмарин) и базово масло в купа. Масажирайте засегнатата област, докато се абсорбира.

Маслото от розмарин.
Розмаринът оказва значително влияние върху външния вид и състоянието на кожата, богат е на антиоксиданти като креатин и розмаринова киселина. Той също така съдържа много хранителни вещества, необходими на човешкото тяло и кожа, като желязо, калций, витамин В6 и други важни за кожата витамини. Голямото количество антиоксиданти в розмарина се използва нарочно за намаляване на активността на свободните радикали в организма, което води до намаляване стареене на клетките. Розмаринът помага за повишаване на тонуса на кожата и намаляване на целулита чрез увеличаване на кръвообращението и притока на кръв към области, засегнати от портокалова кора. Освен че изглажда кожата, тя може да възстанови и свежестта й, защото розмаринът може да премахне вредните вещества от зоната, където се използва, като обикновено намалява подпухналостта и подуването.

Маслото от грейпфрут.Етеричното масло от грейпфрут е известно с многобройните си ползи за здравето. Маслото обикновено се използва при процедури против мазнини и процедури за отслабване. Той може да премахне токсините от тялото и може да подобри състоянието на целулита. Подобно на останалите споменати етерични масла, маслото от грейпфрут се смесва с базово масло (което може да бъде зехтин или кокосово масло) и се прилага директно върху зоната, засегната от целулит. Накрая искам да ви напомня, че тези етерични масла са много ефективни, но ако не спазвате някои основни хранителни правила и не спортувате, ефектът ще бъде частичен. Защото целулитът мрази спорта и водата ! 
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар