петък, 29 април 2011 г.

Мускулен разтеж само с 3 техники





Трябва винаги да търсим да шокираме мускулите си за да има растеж опитването винаги на нещо ново е доста добра опция за мускула.


  • Една серия с по - лека тежест края на упражнение то

Представлява серия с по-малка тежест за финал на всяко упражнение и за осигуряване на по-голям мускулен растеж и по-добра дефиниция.Един пример ако изпълнявате преси с дъмбели от хоризонтална лежанка, прави те 4-5 серии с голяма тежест по 6-10 повторения всяка. Това се прави за всяко упражнение от тренировката

  • Повече упражнения за натоварване на повече мускулни влакна

Понякога решава те, че не искате да прави те 4-5 упражнения за мускулна група с 4-5 серии, както правите обикновено. Вместо това изпълнява те повече упражнения и по-малко серии от тях, достигайки същия общ обем. Да вземем за пример гърба. Избира те 8-10 различни упражнения и прави те само 2-3 серии от всяко, като преминава те бързо от едно упражнение към друго. Това да ва на тялото различно усещане, което помага за растежа.

  • Претоварване то

Вместо да прави те повече упражнения с по-малко серии със всяко, тази техника залага на минимално количество упражнения често само 1-2 и достига до 10 серии от всяко за пълно изтощаване на участващите мускулни влакна. Когато изпълнява те това, първо трябва да сте сигурни, че сте се спряли на основно, базово упражнение-нещо като вдигане от лег, мъртва тяга, гребане от наклон, набиране или кофички. След това се концентрирай те върху изпълняване на голям брои серии само от това упражнение. По-късно може те да изпълня те още едно упражнение за същата мускулна група по същия начин. След края на тренировката, въпреки че броя на упражненията могат да бъдат само 2 за мускулната група, но броя на сериите достигат 20.

Описах просто пример за това, какво може да направиш, за да шокираш мускулите за нов растеж. В добавка към тези варианти, може да използваш всеки от принципите на Уидър, включително отрицателни повторения, форсирани повторения, супер серии, трисетове, гигантски серии и почивка-пауза. С достатъчно интензивност и усилия, всяка промяна във вашата тренировка може да се окаже шокът, от който се нуждае тялото ви, за да се събуди за растеж
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар