вторник, 5 април 2011 г.

Проблеми и решения за здравословно хранене







Преди да започна искам да си зададете един въпрос колко често се храниш здравословно ?
Отговора само вие знаете, но ако питате мен всеки един от нас може поне на 50-60% да се храни здравословно без проблем. Всичко е въпрос на навик и желание нали така ?
Ето ти няколко проблема и решения:

Често пропусната та закуска.

Всеки знае, че закуската е най-важното хранене за деня, но защо като знаем не го правим ? Ако хапнеш нещо рано сутринта здравословно организма е готов за тежкия натоварен ден това е все едно на колата нафта да не заредиш сутрин колата не може да запали приеми организма ти, че е двигател и се нуждае всяка сутрин от гориво за да извърви дълги километри.

Решение:
Просто си навий будилника малко по - рано стани хапни нещо здравословно изпий една чаша мляко какво по хубаво от това.

Честото преяждане с бързи закуски.

Повечето от нас се храним навън и то с храна боклук и често понякога преяждаме, което не е добре за здравето ни.

Решение:

Вместо да преяжда ме с храна боклук (чипс,банички,пици и т.н)по - добре е да хапнем плодове или да седнем някой ресторант да си поръчаме една салата така няма да приема ме калории, които не са ни нужни и ще имаме достатъчно гориво за да продължим пътя си.

Най - големия проблем липса на време.

Няма какво да заблуждавам ясно е, че за да се храниш здравословно ти трябва време и по неприятното пари. Повечето от нас днешно време или нямат едното или другото за жалост. Резултат от мързел като нямаш около 1-2h да си приготвиш една хубава вечеря здравословна ще предпочетеш да си купиш нещо за бързо и да изпиеш 4-5 чаши газирана напитка (газираните напитки има доста калории).

Решение:

Както началото споменах всичко е до желание можеш да си планираш всичко, кое кога да е не е толкова трудно веднъж ако се постараеш ще видиш, че е лесно и ще свикнеш с това. Ако толкова нямаш време можеш да направиш покупки в хладилника си за няколко дена напред така ще спестиш от ценното си време.
Но всеки сам избира, кое е по важно за него за мен лично здравето е на 1 място от магазина не можеш да си купиш здраве нали така ? Моят съвет е обръщай те повече време за здравето си и спортувайте колкото може те.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар