понеделник, 2 януари 2012 г.

Възможно ли е да имам плочки на корема ?

Поради големия интерес отново ще разгледаме този въпрос..

По света в залите се размишлява под един и същ въпрос „Как да стана по-релефен?” Вие може да правите наистина продължително кардио, докато вашите крака не почнат да горят или да се лишавате от доста храна, при което се надявате да свалите някои килограм, но това не е наистина най-правилното решение. Тази стъпка ще изисква много голяма дисциплина и балансирана диета комбинирана с тежки тренировки.

Много важна е хранителната ви програма. Ако вие ядете прекомерно сладки неща това няма как да стане. Вашата диета или хранителен режим трябва да бъде стрикстна така, както вашата тренировка в залата. Това е неотменна част от този процес. Това означава, че трябва да изключите лошата храна от вашата диета. Напразните калории вие не можете да ги използвате за нищо полезно, така че по-добре се отървете от тях. Сладките неща може да са много вкусни, но те не водят до нищо друго, освен трупане на мазнини.

Също така вие трябва да консумирате достатъчно количество протеин. Вие знаете, че протеина е част от диетата на всички професионални бодибилдъри в света и не може да успеете без него. Препоръчва се около 2 грама на телесен килограм за трениращи. За наистина сериозно трениращите може да се нуждаят от още 0.5 грама на телесен килограм. Това ще спомогне на вашите мускули да се възстановят по-бързо и да ви държат по-дълго време сит.

Когато сте сит, вие ще избегнете честите си посещения до хладилника и ще се предпазите от ненужните калории, за които говорихме по-горе. Накрая няколко неща, които потвърждават, че големите количества протеин могат да бъдат равностойни на кардиото за засилване на вашият метаболизъм. Нужна е двойно повече енергия да се разгради протеина отколкото въглехидратите. С правилното количество протеин във вашият хранителен план, вие ще горите повече калории докато се храните.

Въглехидратите са също много важни за вашият хранителен план. Повечето хора си мислят, че щом ядете въглехидрати, задължително е да пълнеете. Но противоположно на това, не е така. Въглехидратите са нужни за да държат гликогена на високо ниво и да осигуряват енергия за вашите тренировки. Ако тези нива са изчерпани, тялото ще започне да гори мускули. Като горите повече мускули, вашият дневен калориен прием става по-нисък, като прави по-трудно да горите калории. Ограничете приема на сложни въглехидрати (картофи, овесени ядки и др.) до обяд и приема на прости захари (декстроза, малтодекстрин) само след тренировка, което ще помогне за това, да не се складират тези въглехидрати като мазнини.

Мазнините от своя страна се делят на добри и лоши мазнини. Не всички са еднакви. Хамбургерите, бекона и сладоледа са пълни със лоши мазнини наричани наситени мазнини. Рибата, ядките, лененото семе и зехтина съдържат така наречените ненаситени мазнини, които са добрите мазнини и ние трябва да ги прибавим към нашата диета. Тези добри мазнини поддържат нашият добър метаболизъм и те ви помагат за да се орелефите. Около 20 процента от дневният ви прием трябва да е добри мазнини.

Колкото повече вода приемате, толкова повече вода вие задържате-тази идея е точно обратна. Тялото задържа вода, само необходима да предпази тялото от дехидратация. Когато консумирате повече от необходимото количество вода, вие ще я изхвърлите. Около 3 литра на ден се достатъчни за вашата диета и повече от това вече се счита за сериозните бодибилдъри.

Приетите калории трябва да бъдат според това, колко вие горите през деня. Ако вие горите две хиляди калории на ден а приемате три хиляди, то това означава, че вие не сте на прав път за постигане на целите си.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар