вторник, 28 април 2020 г.

Вече на 40 как кожата ни да изглежда млада



В тази статия ще ви дадем няколко съвета за гладка и младежка кожа. Ако вече сте на 40, трябва да помните, че не можете да се грижите за кожата си както преди десет години.

След 40-годишна възраст, поради спада на нивата на хормоните в организма, жените са изправени пред много промени, особено промени в кожата. Ако сте на 40 години или повече - не се притеснявайте. В следващите редове ще ви разкажем как да имате млада кожа след тази възраст.

Хормони и кожа

Естрогенът и прогестеронът са хормони, които причиняват стегната кожа. Но с течение на времето тяхното съдържание спада, което прави кожата тънка и дехидратирана.

Здравата кожа е първата стъпка в създаването на перфектно младо лице. Ако вече сте на 40 години, трябва да помните, че не можете да поддържате кожата си преди десет години. На тази възраст тя се нуждае от по-специални грижи.Тя е различна от тази, когато сте били на 20 години, била е мека и гладка. Бръчките и изтръпването започнаха да се появяват на 40-годишна възраст. Затова нека разгледаме някои съвети за млада кожа и 40 години

Съвети за млада кожа дори и на 40 години.





1. Мийте лицето си всеки ден.

Ежедневна грижа за лицето След като станете, трябва да започнете да се грижите за красотата си. Не забравяйте да миете лицето си с топла вода и сапун. След това почистете кожата с памучен тампон и препарат за почистване на лицето, за да сте сигурни, че мръсотията е напълно отстранена.

Извършете този процес сутрин и вечер преди лягане. Много е важно да поддържате кожата млада и блестяща.

2. Хидратация. 

Друг важен навик на младата кожа след 40-годишна възраст е нейната овлажняваща ежедневна грижа. Нощният крем е много подходящ за тази цел, особено нощен крем със специален ефект против стареене. Например, можете да пробвате продукти, съдържащи колаген, хиалуронова киселина и витамин С.

3. Ако искате да получите млада кожа след 40-годишна възраст, трябва да използвате слънцезащитен крем.

След 40-годишна възраст петната по лицето стават все повече и повече, затова е важно да използвате слънцезащитен крем всеки ден. Без значение дали навън е облачно или слънчево, можете да използвате  поне козметика SPF 30

Когато се появят повече признаци на стареене, нанесете продукта върху цялото си лице, шия и рамене. Препоръчваме ви също да използвате слънцезащитен крем или грим.

4. Използвайте серум.

Не всяка жена използва серуми, но ако искате да се насладите на гладка и младежка кожа, те са едни от най-верните ни приятели.

След като използвате овлажнителя и използвате есенцията, ще намерите кожата си по-сияйна и здрава. Препоръчваме богати на витамини продукти


5. Не пропускайте ексфолиацията.

Ексфолиацията на кожата помага да се премахнат мъртвите кожни клетки. Това помага на клетките на кожата да се обновяват и забавя преждевременното стареене.

Не забравяйте да избирате внимателно козметиката. Както споменахме по-рано, кожата става по-суха след 40-годишна възраст. Изберете продукти, подходящи за мазна или формула, подходящи за зряла кожа

#Бонус


Контролирайте теглото си. Метаболизмът се забавя с възрастта, особено след 30-годишна възраст. Ако не увеличите интензивността или честотата на упражненията, можете да увеличите няколко килограма на месец. Дори да тренирате както преди, това може да ви се случи.


След 40-годишна възраст това може да означава 4-5 кг или повече. Затова имайте това предвид, когато планирате програми за диета и упражнения.

Увеличете приема на витамин С и Е. Увеличете приема на витамин за здрава кожа Ако искате млада кожа след 40-годишна възраст, важно е да включите в менюто източници на витамини С и Е.

Витамин С има антиоксидантен ефект, който може да намали вредното въздействие на свободните радикали върху кожата на лицето. Освен това насърчава синтеза на колаген и поддържа кожата мека.

Витамин Е е естествен защитен агент срещу UV лъчи и токсини. Той стимулира кръвообращението и насърчава възстановяването на тъканите.

На всеки етап от живота пиенето на повече вода е жизненоважно за здравето. Но когато навършиш 40 години, трябва да пиеш повече. Тази жизненоважна течност поддържа кожата хидратирана и твърда

Share:

1 коментар:

  1. 8K's Favourite videos on YouTube
    Discover the many videos on youtube to mp3 y2mate YouTube from the talented creators of this year's Best Movie. 8K's Favourite Videos. 0:1.0.0. 0:2.0. 2:0.0. 2:0.0. 1:1.0.

    ОтговорИзтриване