четвъртък, 14 май 2020 г.

Най - добрия начин да се завърнем отново в Фитнеса !
След дълга почивка някога си задавахте въпрос - „Как да се върна във фитнеса“? За да бъда честен, често получавам този въпрос напоследък и отговорът винаги е един и същ! 

Той е там:

Когато излезем от стаята наречена фитнес зала по някаква причина за известно време, и решим, че е време да погледнем назад и да се завърнем. Всеки от нас се смущавал от известно време от тялото си ! Независимо дали е заради болест, нова работа, семейни проблеми или просто защото сме уморени.

Но един ден, когато подминахме огледалото, видяхме нещото, което не харесваме. Споменът за това как сме изглеждали е все още свеж и тази гледка в момента е неприятна. В този момент е време да се върнем към съзнанието си когато сме изглеждали добре и да запретнем ръкави.

Как да подходим отново ??

Забравете за предишните си методи на тренировка или колко сила сте вдигнали - сега това вече не е важно! Водени от разума, а не емоционалното потискане на себе си. Една от най-големите грешки е, че обучаващите се опитват да достигнат до предишните си силови постижения почти веднага. Това е едновременно глупаво и опасно!

Бъдете интелигентни до 2 - 3 тренировки и упражнения седмично е добър избор! След тренировка дайте си, поне един почивен ден. Дръжте на основните прости упражнения и упражнявайте всички големи мускули поне веднъж, докато се върнете към предишните нива на сила.

Не забравяйте, че сега фокусът е основно върху големи мускулни групи. Разбира се, това не означава, че не можете да тренирате и малките. Най-добре е да ги оставите за по-късен етап употреба. Сега нека съсредоточим цялата си енергия върху възстановяването на силата на основните мускули по-бързо.Сравнително кратките трябва да са ви тренировките на този етап не по повече от 45 минути тренировка!  Започнете с по-леки тежести и повторения по няколко пъти. След това бавно се издигайте постепенно в тренировките си. Подарете си няколко седмици по леки тренировки, преди да опитате отново "стара тежест"!

Следете общото си състояние. Наблюдавайте реакцията на организма. В началото определено ще усетите по-болезнена мускулна треска. Не забравяйте, че около 48-мия час мускулната треска е най-силната която ще имате !

Ако почивате повече от месец, моля бъдете търпеливи и си поставете реалистична цел. Бъдете внимателни и бъдете последователни! За известно време няма да можете да вдигнете повече тежести от преди! След месец и половина ще започнете да вдигате вече старите си тежести даже и ще имате сила на надграждате затова бъдете търпеливи и се пазете. 

Бързата работа срам за майстора !!
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар