неделя, 3 май 2020 г.

Нисък тестостерон при мъжете. Как по естесвен начин да увеличим нивата му !

Големи мусколи



Тестостеронът често се използва като синоним на мъжественост. Това е хормон, който не само се грижи за потентността, но е отговорен и за много от характеристиките на мъжете, като сила, издръжливост, коса, мъжествен глас и други.

Какво е тестестерон ?

Тестостеронът е стероиден хормон, който зависи както от сексуалната функция на мъжа, така и от производството на сперма, както и от развитието на мускулите, образуването на простатата, костната плътност, косата на лицето и тялото.Освен това влияе върху производството на червени кръвни клетки. Хормонът се произвежда главно в мъжки тестиси, но се синтезира и в яйчниците на жените в малки количества.

Сега да разгледаме какви са нормалните нива.

При нормално развитие на мъжете нивата на тестостерон се увеличават през юношеството и ранната зряла възраст. Въпреки това, след 30-годишна възраст те бавно започват да падат, средно около 1% годишно. Това е процесът на стареене.

Долната граница на нивата на тестостерон е около 300 нанограма (0,0000003 грама) на децилитър (dl), а горната граница е около 1000-1200 нанограма на dl

Трябва да се прави разлика между нормален спад на нивата на тестостерон през годините и необичайно ниво по отношение на възрастта, както и рязък спад в нивата на хормоните. В този случай са необходими изследвания, за да се разбере причината за това бързо застаряване.

Подобри нивата на тестестерон за големи мускули



Как да увеличим по естесвен начин нивата му ?

Преди да обмислите сериозна терапия за доставяне на тестостерон в тялото външен начин, се препоръчва да научите за естествените начини за повишаване на този хормон.
Добрата новина е, че страничните ефекти са само положителни. Ето какво можете да направите, за да стимулирате производството на тестостерон в тялото си:

Спете спокойно - почивката помага на тялото ви да възвърне силата си. 

Поддържайте здравословно тегло - Опитайте се да отслабнете, като се храните здравословно.

Правете силова тренировка - не е нужно да поставяте рекорди. Само 3-5 дни в седмицата. Не продължителността, а интензитетът се отчита. За максимално освобождаване на тестостерон, силовите тренировки трябва да са кратки (30-40 минути), но интензивни. Това ще подобри мускулния тонус, ще повиши либидото, настроението и увереността.

Здрве кардио


Намалете стреса - хормонът на стреса кортизол потиска производството на тестостерон. 

Намалете приема на захар - Вече споменах, че трябва да се храните здравословно, но си струва да споменете отделно захарта, защото бързо повишава нивата на инсулин. Високите нива на инсулин са един от факторите, водещи до ниски нива на тестостерон.

Вземете достатъчно цинк - този минерал е важен за производството на тестостерон. Можете да го получите от храни, богати на протеини: риба, месо, мляко, сирене. Цинкът се намира и в ядките и семената, но за да го абсорбирате напълно, трябва да го накиснете във вода за 4-8 часа.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар