вторник, 5 май 2020 г.

Практически съвети за по-успешна психическа нагласа при тренировки.



Успехът е само в ума ви.

Вашето умствено отношение може напълно да промени резултата от действието - независимо дали задавате нов рекорд във фитнеса или се опитвате просто да завършите цялата серия.

Ако бъдат достигнати тези критични моменти, няма да можете да контролирате всичко. Дори и да сте напълно подготвени, понякога ще срещнете непредвидени препятствия, които могат да нарушат плана ви. За да се справите с тях обаче, трябва да сте подготвени. Много е трудно да се поддържа добра психическа издръжливост и физическа сила, но е изключително важно за олимпийските спортисти и „ежедневните войници“

В този случай могат да помогнат спортни психолози като д-р Джим Афремов.Той е работил с най-добрите олимпийски спортисти, топ бейзболисти и всякакви хора, които искат да се усъвършенстват във тренировките. Хората с изпълнение работят заедно. Той е автор на няколко книги, една от които е „Мисли за първенство: Как великите спортисти мислят, тренират и растат“

Ключът е винаги да се смята за победител.“

Ще ви покажем 5 съвета от д-р Afremow, независимо в кой момент сте в развитие, ще се съсредоточим върху вълна от „успех“. Упражнението може да е трудно, но умствената сила е толкова важна, колкото и физическата сила.

Шампионите не говорят само те и - слушат. 

Понякога най-доброто нещо, което човек може да направи, е да започне да обръща внимание на чувствата си и да реагира по подходящ начин. Ако подозирате себе си или смятате, че поведението ви не работи правилно, моля, променете метода - започнете да говорите положително.





"Не можем да контролираме всички мисли, но можем да контролираме това, което си казваме. Може да мислим, че не сме достатъчно добри, но в този момент трябва да си припомним успеха си и да продължим напред."

 Afremow вярва в силата на позитивизма.

"Ако преследвате големи постижения, ще се сблъскате с много препятствия. Трябва да бъдем активни, но ние също трябва да останем хора."

Важно е да се вдъхновяваме и да се стремим да постигнем целите си, но не трябва да забравяме реалността. Не е нужно да сме перфекционисти и очакваме всичките ни неща да се появяват всеки момент, но е добре да повярваме в себе си.




Победите започват в ума ни.

Понякога е трудно да бъдеш емоционален, особено когато нещата не вървят добре. Но не забравяйте, че победата е пълна с емоции и само вие можете да контролирате визията на света. Положителното мислене може да промени не само упражнението и неговите резултати, но и повече.

„Целта е да мислим като победител всеки ден. Не винаги сме 100%, но се нуждаем от 100% отдаденост към нас.“

Препрограмирането не е трудно. Подредете целите си така, че да ги виждате по-ясно - отървете се от хаотичните мисли. Направете календар или план за упражнения и го поставете на видно място, за да се вдъхновите. Вдъхновяващи цитати и символи за вкъщи, офиса, колата и т.н.
Може да ви помогне и с положително отношение. След разширяване на мирогледа, нещата ще станат прости.

Не забравяйте, че всеки има нужда от различни стимули. Ангажирайте се да намерите най-подходящия за вас процес.

Визуализацията е супер важно.

Afremow смята, че целта трябва да бъде визуализирана. Представете си как да завършите играта или как да завършите окончателното повторение - това може да стане реалност.

Той смята, че това е свръхсила и споделянето на този метод помогна на много спортисти да достигнат най-добрите си резултати. Той обаче смята, че обикновените хора нямат достатъчно въображение за целите си.

Като отделяте няколко минути всеки ден, представяйки си как успешно постигате целите си, можете да вдъхнете успешен начин на мислене. По-добре ще разберете целите си и мислите ви ще работят в тази посока. Успехът не е изненадващ, защото ще видите себе си в тази позиция.

Когато визуализирате своя успех, добавете към тях надъхваща песен. Когато си представяте как постигате целите си, музиката, която ви кара да се чувствате като шампион, може да ви направи суперзвезда във вашия филм - това чувство може по-късно да се пренесе в реалност.




Нуждаете се от възстановяване.

Когато наистина искате да постигнете целите си, лесно е да се претоварвате или да нямате време за почивка. По това време може дори да мислите, че ако спрете, ще загубите всичко, което сте направили - но факт е, че наистина трябва да направите това.

"Почивката е необходимост. Често се отнасяме към нещата по различен начин - преуморени сме и нямаме достатъчно почивка. Тогава попадаме в боклука.

Физическата и психическата умора са взаимно свързани. 

Отпуснете се-възстановете се преди голямото събитие, което предстои да се случи. "Търпение и постоянство - това ще гарантира вашия успех."

Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар