четвъртък, 29 октомври 2020 г.

Леден душ - Какви ползи има ?




Здравейте, скъпи читатели макар и малко да сте днес реших да поговорим за ледените душове ползи и негативи ?

Има доста по тази тема факти достоверни и недостоверни. Преди всичко искам да ви кажа ,че изчетох доста по тази тема факти и съм решил да пробвам в продължение на 30 дни дали всичко е вярно , което е казано по тази тема. Искам да ви дам точна и вярна информация така ,че реших да пробвам и ще напиша отново по темата дали всичко е вярно , което е уж доказано.

Някой чувал ли е за Вим Хоф - ледения човек ако не сте можете да разгледате в Гугъл какви абсурди прави и доказва ,че съзнанието може всичко !

Нека разгледаме ползите на ледения душ:

1. Намалява стреса - ледения душ понижава драстично нивата на пикочна киселина и усилва нивата ни на глутатион в кръвта ни, като по тази начин намалява напрежението ни и притеснителното ни състояние.

2. Подобрява  духа и емоционалната издръжливост - доказано е често взимане на леден (студен) душ тренира нервната ни система ,което води до каляване и неподатливост към стрес.

3. Забързва драстично възsтановяването на мускулите ни - след тежка тренировка или физическа активно студената баня подобрява по - бързото възстановяване на мускулите ни.

4. Възстановява състоянието на косата и кожата ни - студената вода по естествен начин подържа в перфектен начин косата и кожата ни. Тя подържа фоликулите на косъма като я прави доста по - здрава. Горещата вода прави обратното изтънява косъма отпушва порите и изсушава кожата докато студена запечатва порите и прави кожата и лицето по еластична, което води до намаляването на бръчки подържани по - млади. Тука за дамите е идеално студените души вместо да харчат доста пари за козметика уж доказани какво по - хубаво от естествения начин да сте по - млади ?

5. Подобрява сънят ни - студения душ е вид терапия като премахва през деня натрупания стрес и негативни мисли , което води до по -добър и спокоен сън.

6. Ускорява метаболизма - и тука идва най - интересната част студената вода засилва метаболизма и кара тялото ни да кори повече калории като спомага до загуба на тегло. Една стъпка по напред от желаното Красиво Тяло.

7. Подобряват циркулацията в организма и засилва имунитета - студения душ подобрява кръвообращението и подобрява дейността на сърцето, както и оказва благоприятен ефект върху някои кожни проблеми.

8. Подобрява лимфната система - студената вода помага за премахването на отпадъците от клетките, което значимо подобрява защитата на тялото от инфекции. Когато лимфната система ни е блокирана сме по податливи към настинка ,възпаления или болки в ставите.

До тука изброихме само хубави неща, но да ли всичко е така ? Ще разбера скоро ще пробвам продължение на 30 дни и ще напиша подробна статия всичко , което е изброено да ли е така наистина.




Важно !!! - Преди да започнете да практикувате започнете постепенно да променяте температурата на водата докато привикнете с студената вода и душовете трябва да са кратки от 10-40 сек. Организмът ви ще е в шок началото затова е хубаво постепенно да сменяте температурата. Започнете първо от стъпалата и нагоре. 

Скоро след като приключа  с експеримента ще напиша подробно как се започва и дали всички ползи са реално. До тогава остане здрави и нека да сме по близо до Красиво Тяло , което всеки заслужава да има.. :)
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар