петък, 8 януари 2021 г.

Моето мнение за студените душове след 30 дни използване !




Здравейте, скъпи читатели след като изпробвах 30 дни всеки ден без да пропускам ЛЕДЕН ДУШ дойте момента да ви кажа да ли всичко ползи за ,които се говори са верни..

Ако не сте прочели предната статия моля, прочетете за да се запознаете и видите ползите за ,които съм споменал там - НАТИСНИ ТУК.

Преди да направя анализа си искам да кажа, че методът на Вим Хоф включва и техника за дишане освен излагане на студ комбинация двете неща водят до още повече позитиви за вашето здраве...

Тука ще анализирам само ползите от ледените душове защото отскоро включих и техниката за дишане да практикувам плюс излагането на студ.

1. Намалява стреса - да наистина забелязах, че станах доста по - спокоен и уравновесен не ,че не съм бил преди това, но има доста голяма промяна.  Това твърдение напълно вярно !

2. Подобрява  духа и емоционалната издръжливост - Напълно вярно !!! Тези 30 - дни тялото ми и духа ми бяха изкарани извън зоната им на комфорт. Наистина човек става доста по издръжлив емоционално..

3. Забързва драстично възстановяването на мускулите ни - 200% вярно !! Преди да започна с ледените душове ми се появи контузия на левия лакът от претоварване, от рязкото увеличение на тежестта. Мислех ,че ако си дам почивка ще мине, но не стана така болката остана месец и половина мазах го с най - различни гелове, но само ме облекчаваха ,но болката си оставаше. След 5-я студен душ забелязах, че болката, която ме мъчеше доста време изведнъж вече е няма изобщо. Това беше обратния момент за психиката ми в ,която си казах трябва да продължа с тези душове. До този момент тази болка не се появи както и друга !!!



4. Възстановява състоянието на косата и кожата ни - Определено има нещо вярно кожата ми е с 1-2 идеи по еластична и гладка и в косата ми се забелязва леко подобрение..

5. Подобрява сънят ни - Определено има леко подобрение имам по - спокоен сън.

6. Ускорява метаболизма - О да доста се забелязва тялото ми гори повече калории докато се бори с студа. Вярно твърдение !

7. Подобряват циркулацията в организма и засилва имунитета  - Не мога конкретно да кажа на 100% така ли е не съм медицинско лице, но според мен наистина засилва имунитета ви като ви прави по издръжливи към студа.

8. Подобрява лимфната система - тука отново не мога да кажа на 100% вярно ли е , но има доста изследвания, които са го доказа ли..

Ще продължа ли да го правя ?? - О да наистина не бих се отказал комбинация с техниката за дишане ставаш по - силен по - здрав по - издръжлив все ползи..
Бих ли го препоръчал на друг ? - Със сигурност бих всеки трябва да го пробва ама наистина всеки нищо не губи само може да спечели..

Ако ви е интересна тема пишете ми за да я разгледаме по  задълбочено  или да ви дам насоки healthlifestyle00@gmail.com

Има една цитат на Вим Хоф за методите му - Един студен душ на ден държи лекаря ви настрана !

Тези методи ще ви помогнат ли да се доближите до красивото тяло , което мечтаете ? - това е една крачка от многото, които трябва да направите...

Извинявам се ако в статиите ми има правописни грешки или пунктуационни пиша ги на един дъх и понякога пропускам да проверя всичко.. :)
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар