понеделник, 25 април 2011 г.

Чаша мляко + тренировка






Всеки знае, че млякото е доста полезно, но дали знаете, че чаша мляко след тренировка намалява подкожните мазнини и покачва мускулна маса ?


Всичко това е доказано с изследване на канадски учени експериментирано е върху жени, но същия ефект има и върху мъжете.След тренировка млякото топи мазнините. Това е тезата, която те надлежно са доказали чрез поредица от опити, анализи и сравнения.
В крайна сметка са установили, че след тренировка във фитнес залата жените, които пият по 2 чаши мляко, натрупват повече мускулна маса и губят повече мазнини в сравнение с онези, които пият енергизиращи напитки.

Изследвани са както можете да се досетите три групи – първата група млади жени, които не са вдигали тежести преди да започнат да тренират, а след тренировка е трябвало да консумират нискомаслено мляко (500 мл), втората са тренирали и са пиели подсладена енергизираща напитка, а третата е била контролна. В резултат тези, които са консумирали мляко, са имали по-добре оформени мускули и по-малко мазнини.
Всъщност същият ефект се наблюдава и при мъжете, но това е доказано при друго изследване.
В крайна смета изводът е: една чаша мляко след тренировка помага за намаление на подкожната мазнина и увеличава чистата мускулна маса а за жените придобиват перфектно тяло без голям % подкожна мазнина
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар