сряда, 19 февруари 2020 г.

Идеалната диета за всеки твой ден (част 1)

Прегледай този списък с храните мечта за тялото,ума и стомаха и гледай възможно да се придържаш към него. Дали това би било най-добрият ти ден ? - или пък най-кофтият? Отоговорът изцяло зависи от това какво слагаш в устата си. Храната може да ти помогне да стимулираш тялото и ума си, за да си сигурен, че даваш най-доброто от себе си. Или пък да саботира всичките ти усилия,оставяйки те в кошмар, изтощен и загазил. Храната може да е краткият ви път към кошмара или успеха. Нека сега прегледаме дневното ти меню и списъка със задачи, за да ти помогнем да достигнеш до победата.
  1 - 6:45 - Едва си станал от леглото,трябва да се изтреляш към офиса (работа,училище или дневни ангажименти) в 7:30 и те чака много работа днес. /Изяж това:Бекон или шунка с пържени яйца/
Полза 1: СИТОСТ И ЕНЕРГИЯ
Протеинът в това гориво в чиния ще ти помогне да се чустваш сит през цялата сутрин. Изледване на University of Illinois открило, че хората, които приемат повече протеин и по-малко въглехидрат, отколкото има в стандартните ястия се придържат по-лесно към диети.
 Ползва 2: РАЗШИРЕНИ КРЪВОНОСТНИ СЪДОВЕ.
При консумацията на яйца се произвеждат части от протеин, които възпрепястват свиването на кръвоносните съдове, което може да е полезно в подържането на нормално кръвно налягане..
. ТОВА НЕ: Палачинки или сандвич с крема сирене. Тези заредени с бомба въглехидрати ще изстелят нивата на клюкозата ти в небето и може да се почустваш готов да носиш света на раменете си. Но не се заблуждавай изобщо: кръвната ти захар ще претърпи катастрофа и още преди обяд пак ше си гладен !
 2 - 7:45 Опитай това : Дъвка
Ползва: УСПОКОЯВА СТРЕСА
В едно британско изследване хората, които дъвчели дъвка, докато решавали математически тестове и тестове за памет и концентрация, показали спадане на стреса средно с 13%. Това не: КАФЕ Кофеинът предизвиква показване на хормона на стреса кортизол. Не е най-добрият вариянт, ако си в ситуация, която не можеш да се контролираш. Изпий си дозата си кафе малко по-късно през деня, за да ти помогне да преминеш лесно през задачите си..
(Утре ще качим 2 част)
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар